OTP Bank Liga  1. forduló - 2020-05-23 15:55

Ferencváros
2-1
DVSC
(2-1)
Helyszín: Groupama Aréna
Játékvezetők: Pintér ( Lémon , Georgiou )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás

Nem túlzás állítani, hogy sporttörténelmi mérkőzésnek tekinthető a szombat délutáni, budapesti találkozó, hiszen a világjárvány miatt 70 napig kellett szünetelnie a labdarúgó bajnokságnak. Nem véletlen, hogy külföldön is óriási érdeklődés előzte meg az összecsapást, hiszen Európában még csak 2-3 országban bátorkodnak futballozni. A két együttes korábbi 95 találkozója 43:26-os győzelmi arányt mutatott a Fradi javára. Különlegesség, hogy nézők nélkül, de szurkolói makettek ezrei és drukkerek magnóból sugárzott biztatása mellett kezdtek az ellenfelek, akik a rendhagyó szabályok szerint ötször-ötször cserélhettek. Az FTC zsinórban veretlen 49 hazai mérkőzés után az 50.-en sem szeretett volna kikapni.

A Loki kezdte az őszi első fordulóból előbb áprilisra, majd a jól ismert okok miatt május 23.-ra halasztott összecsapást.

Az első negyedórában:

A 7. percben: Lovrencsics bal alsó sarokra tartó lövését Nagy S. fogta ölre.

A 8. percben: Óriási debreceni gólhelyzet maradt ki! Tőzsér ballal indította Vargát, aki faképnél hagyta a hazai védőket, felfutott az ötös sarkáig, lövését Dibusz lábbal tolta ki szögletre. 

13. perc: Haris határozottan szerelte Civicet, a labda nálunk maradt, Bódi poroszkált vele, majd (régiesen) a "jobbösszekötő" helyéről, 17 méterről úgy talált a Fradi kapujának bal oldalába, hogy a játékszer hulló falevélként érkezett a hálóba, alaposan megpelve Dibuszt. 0-1.

A 2. negyedórában:

21. perc: Fokozatosan nőtt az FTC nyomása. Botka akadálytalanul jutott el az ötösnél az alapvonalig, de begurítását a védők kivágták.

22. perc: Egyenlítettek a házigazdák. Balról felívelt labdát Boli a felső lécre fejelte, majd a kipattanó játékszert Sigér jobbal, nyolc méterről bombázta a háló közepébe, senkitől sem zavartatva. 1-1.

30. perc: Varga 24. méterről a kapu fölé célzott.

Harmadik negyedórában:

32. percben Tokmak-Kharitin-Sigér adogatást utóbbi gyenge lövéssel fejezte be, Nagynak nem okozva gondot.

41. perc: Lovrencsics akadálytalanul jutott el a Loki ötösének közelébe, éles szögből leadott lövését a jól helyezkedő Nagy a kapu fölött tolta szögletre.

42. perc: Megszerezték a vezetést a fővárosiak. A debreceni 16-os környékén körömpasszokkal adogattak a zöldek, a mieink, csak bele-bele piszkáltak a labdába, de felszabadítani nem tudtak. A labda ismét Sigér elé került, akinek lövése nyomán a labda furcsa ívben hullott a hálóba Nagy S. fölött. 2-1.

II. félidő:

A negyedik negyedórában:

Veszélyes helyzet nélküli, jobbára küzdelmes, széttördelt mezőnyjáték folyt a pályán, egyenlő erőket mutatva.

Az ötödik negyedórában:

63. perc: Balról, meredeken belőtt labdát Isael a bal kapufa közeléből küldte keresztbe a jobb kapufa mellé. Gólhelyzet volt.

73. perc: A Garba buktatásáért megítélt szabadrúgást Tőzsér lőtte fölé a 16-os jobb sarkától.

A hatodik negyedórában:

A 81.p.,: Bódi jobbról, majd balról végzett el szögletet. Előbbinél Sigér mentett, a másiknál Dibusz a léc alól öklözte ki a labdát oldalra, a védőinek.

86. perc: Lovrencsics begurításakor Vécsei az ötösön, gólhelyzetben lyukat rúgott.

Hosszabbítás:

91. perc: Somália 17 méterről a bal kapufát találta el.

Értékelés:

Mivel egy órával a mérkőzés előtt eső zúdult a Groupama Arénára, elég mélynek tűnt a pálya. Emiatt a játékosok ritkán vállalkoztak lendületes felfutásokra, s ha néha igen, akkor meg is lepték ellenfelüket, mint Varga Kevin az elején. Bódi korai találata meglepte a házigazdákat, akik egyre többször vezettek támadásokat, melyeket előbb a bal-, majd a jobb oldalon erőltettek. Egy kapufa után a két gól mégis középről esett Sigér jóvoltából, s az FTC nem csak egyenlített, hanem előnyhöz is jutott a félidő végén, amikor a kapura lövések aránya 8:2-őt mutatott Rebrovék javára.

Szünet után támadólag lépett fel a Loki, a támadósorában változtatva, de az ellenfelek sokáig nem jelentettek gólveszélyt a kapukra. A Fradi „ráült” az eredményre, célfutballt játszva. A Loki cserélgetve próbálta frissíteni játékát, derekasan harcolt, de egyenlő erők küzdelmét végül is a kétszer is magára hagyott Sigér döntötte el.

Cs. Z.

Kezdőcsapat

Ferencváros
Dibusz
Lovrencsics G.
Blazic
Botka
Civic
Sigér
Haratin
Zubkov
Isael
Tokmac
Boli
Sestak
Skvarka
Vécsei
Szihnevics
DVSC
Nagy S.
Kusnyír
Kinyik
Pávkovics
Ferenczi
Varga K.
Haris
Tőzsér
Bódi
Adeniji
Szécsi M.
Kundrák
Csősz
Milunovic
Garba

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
13. Bódi gól
22. Sigér gól
28. Zubkov sárga lap
36. Haratin sárga lap
42. Sigér gól
2. félidő
46. Adeniji lecserélve
46. Garba becserélve
60. Vécsei becserélve
60. Zubkov lecserélve
64. Pávkovics sárga lap
66. Haris lecserélve
66. Varga K. lecserélve
66. Csősz becserélve
66. Kundrák becserélve
72. Botka sárga lap
77. Milunovic becserélve
77. Tőzsér lecserélve
83. Szihnevics becserélve
83. Boli lecserélve
83. Isael lecserélve
83. Skvarka becserélve