OTP Bank Liga  25. forduló - 2020-03-14 17:00

DVSC
0-3
ZTE FC
(0-2)
Helyszín: Nagyerdei Stadion
Játékvezetők: Iványi ( Albert , Csatári )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
A DVSC labdarúgócsapata az újonc Zalaegerszeg ellen folytatta szereplését az OTP Bank Ligában szombat délután.

Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt valamennyi bajnoki találkozót zárt kapuk mögött kell megrendezni, így természetesen a DVSC-Zalaegerszeg összecsapáson sem lehettek nézők.

Az egerszegi kispadra kinevezett Márton Gábor február közepe óta irányítja vezetőedzőként a klubot, amely azóta mondhatni felszálló ágban van attól függetlenül, hogy továbbra is az első osztályban való maradásért küzd. A két fél az 58. egymás elleni bajnoki meccsét játszotta az élvonalban. Fontos volt tehát a három pont megszerzése az együttesek számára, természetesen ezt figyelembe véve léptek pályára a játékosok.

A csapatok egymással való ismerkedéséről szóltak az első percek, inkább mi birtokoltuk többet a labdát a zalai térfélen, de gólszerzési lehetőség nem alakult ki. A 17. percig kellett várni az összecsapás addigi legnagyobb ziccerére: az egerszegi védelem hibája után a labda épp Szécsi elé pattant, aki 15 méterről kevéssel a jobb kapufa mellé lőtt. Próbáltunk minél közelebb férkőzni ellenfelünk kapujához, a 22. percben például Bódi Ádám tizenhatos sarkától elvégzett szabadrúgása ment a keresztléc fölé. A 27. percben a Zalaegerszeg is eljutott a kapunkig, Bobál a kifutó Kosicky mellett próbálta kapuba tekerni a labdát, de célt tévesztett. A 30. percben megszerezte a vezetést ellenfelünk, Stieber jobbról érkező beadását a középen érkező Bobál védhetetlenül értékesítette. Kilenc perc elteltével sajnos megduplázta előnyét a ZTE, Kosicky eladott labdájára Stieber csapott le, aki két lépésről az üres kapuba gurított. A 43. percben Varga éles szögből leadott tekerése volt veszélytelen Demjén kapujára. Egy percre rá egy hosszú kirúgás után Bobál állt egy az egyben Kosickyvel, de az egerszegi támadó jócskán kapu fölé lőtt.

A szünetben cserélt Vitelki Zoltán, Bényei Balázs helyett Kundrák Norbert állt be. Az 54. percben szépíthettünk volna, de Garba alapvonalról lőtt labdája a gólvonal előtt gurult végig. A 61. percben egy gyors kontra után veszélyeztettek a kék-fehérek, de Bőle 10 méteres lövése nem talált kaput. A 67. percben a Bódi szöglete utáni kipattanó labdát Varga Kevin tekerte Demjén kezébe a tizenhatos vonalától. Tíz perccel később ismét cseréltünk, Haruna Garbát Luka Milunovic váltotta. A 85. percben egy kiugratás után Bőle került ziccerbe, de Kosicky nagy bravúrral védte a 10 méteres lövést. A 88. percben harmadik gólját szerezte a Zalaegerszeg, Radó előtt maradt szerencsével a labda, majd a támadó nagy erővel lőtt a kapunkba.

A mai napon sajnos semmi nem jött össze a Lokinak, amely 3-0-s vereséget szenvedett a Zalaegerszegtől a zárt kapus meccsen.

Kezdőcsapat

DVSC
Kosicky
Bényei
Szatmári Cs.
Pávkovics
Ferenczi
Bódi
Kusnyír
Haris
Varga K.
Szécsi M.
Garba
Kundrák
Milunovic
ZTE FC
Demjén
Bedi
Katanec
Szépe
Bolla
Mitrovics
Katelarisz
Radó
Stieber
Bőle
Bobál G.
Bobál D.
Ikoba
Babati

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
12. Katanec sárga lap
30. Bobál G. gól
34. Szépe lecserélve
34. Bobál D. becserélve
39. Stieber gól
2. félidő
46. Bényei lecserélve
46. Kundrák becserélve
75. Garba lecserélve
75. Milunovic becserélve
82. Bobál G. lecserélve
82. Ikoba becserélve
83. Kundrák sárga lap
88. Radó gól
90. Bőle lecserélve
90. Babati becserélve