OTP Bank Liga  11. forduló - 2019-11-02 17:00

DVSC
3-1
Paksi FC
(2-0)
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 2650 néző
Játékvezetők: Csonka ( Buzás , Vígh )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
A tabellán a mögöttünk mindössze két ponttal álló Paksi FC-t fogadtuk a Nagyerdei Stadionban szombaton az OTP Bank Liga első körének utolsó, 11. fordulójában.
 
Egyik csapat sem tudott nyerni az előző fordulóban, a Loki Mezőkövesden kapott ki 3-1-re, míg a Paks hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Diósgyőrtől, ugyanakkor a hétközi kupameccset sikerrel vették a gárdák.
 
A találkozó előtt a DVSC 1969-es és 1979-es csapatának egykori játékosai köszöntötték a Debreceni Labdarúgó Akadémia U12-es bajnokcsapatát. (Erről később részletesen is beszámolunk.) A mai meccs első félidei kezdőrúgását Varga Zoltán végezte el, akit 50. születésnapja alkalmából családja lepett meg.
 
Szakadó esőben indult kilencvenperces útjára a labda. Az első percek nem hoztak komolyabb izgalmakat, mi birtokoltuk többet a labdát, és a paksi térfélen folyt a játék. A 26. percig kellett várni a meccs első lehetőségére, ekkor Simon szabálytalankodott Bényeivel szemben a tizenhatoson belül, melynek következtében büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé Szécsi állt, akinek lövését ugyan védte Rácz, de a kipattanót támadónk az üres kapuba fejelte. Mindössze hat perc telt el, amikor megduplázta előnyét a DVSC: Szécsi jobbról érkező beadását Kusnyír 10 méterről gyönyörűen fejelte a jobb alsóba. A 36. percben a gólt szerző és gólpasszt adó Szécsi találhatott volna be ismét, de a 20 méteres lövést fogta Rácz.
 
A 49. percben közel álltunk a harmadik gólhoz, de Ferenczi szöglete után Kinyik 6 méterről Rácz kezébe fejelt. Az 57. percben vállsérülést szenvedett Bényei Balázs, akit így Kundrák Norbert váltott. A 60. percben megszerezte harmadik gólját a Loki! Szécsi beadása után a kapu előtt alakult ki egy kisebb kavarodás, mely végén a frissen beállt Kundrák Norbert közelről bombázott a hálóba. Gratulálunk támadónknak, aki első gólját szerezte az NB I-ben! Egy percre rá Adeniji távoli bombája volt veszélytelen. A 66. percben Szabó János Szécsi Márkkal szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Csonka játékvezető hezitált, de végül néma maradt sípja. A 70. percben egy paksi szöglet után Trujics robogott végig a debreceni tizenhatostól egészen a tolnai kapuig, de lövése a kapu felett hagyta el a játékteret. A 77. percben a remekül és eredményesen futballozó Szécsi Márkot a Loki saját nevelésű labdarúgója, a 17 esztendős Pintér Ádám váltotta. A 81. percben első lehetőségéből szépített a Paks, Böde Dániel 12 méterről fejelt a kapuba. A 84. percben Pintér Ádám egy szemet gyönyörködtető kötény után hozta játékba Trujicsot, aki 13 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A 88. percben kihasználta harmadik cserelehetőségét is Herczeg András, Babatunde Adeniji helyére Szatmári Csaba érkezett. A 90. percben Haris lövése egy paksi védőről épp Trujics elé pattant, aki 15 méterről lőhetett volna, de eltörte a labdát, így oda lett a lehetőség. 
 
Csapatunk tehát ismét visszatért a győzelem útjára, Szécsi Márk, Kusnyír Erik és Kundrák Norbert góljával magabiztos, nagyon fontos 3-1-s sikert aratott a Paks felett a Nagyerdei Stadionban.
 

Kezdőcsapat

DVSC
Nagy S.
Bényei
Kinyik
Pávkovics
Ferenczi
Kusnyír
Csősz
Haris
Szécsi M.
Adeniji
Trujic
Kosicky
Szatmári Cs.
Barna
Tőzsér
Pintér
Kundrák
Bouoli
Paksi FC
Rácz G.
Osváth
Lenzsér
Fejes
Szabó J.
Windecker
Simon
Papp K.
Könyves
Böde
Hahn
Holczer
Gévay
Kecskés
Bor
Poór
Fejős
Balogh B.

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
22. Windecker sárga lap
28. Szécsi M. gól
33. Kusnyír gól
39. Simon sárga lap
2. félidő
46. Simon lecserélve
46. Balogh B. becserélve
57. Bényei lecserélve
57. Kundrák becserélve
60. Kundrák gól
77. Szécsi M. lecserélve
77. Pintér becserélve
81. Böde gól
82. Szabó J. lecserélve
82. Bor becserélve
86. Kinyik sárga lap
88. Adeniji lecserélve
88. Szatmári Cs. becserélve
90. + 3. Osváth sárga lap