OTP Bank Liga  27. forduló - 2017-04-15 18:30

DVSC
0-0
MTK
()
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 2363 néző
Játékvezetők: Erdős ( Georgiou , Márkus )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
Rendkívül fontos összecsapás várt együttesünkre szombaton 18.30 órától, ugyanis a tabellán szintén 30 pontot szerző MTK-t fogadtuk a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 27. fordulójában.
 
Néhány héttel ezelőtt a szívműtéten átesett dr. Horváth Zsolt árverésre bocsájtotta a DVSC labdarúgói által dedikált mezét, a befolyt összeget pedig a debreceni gyermekkardiológia javára ajánlja fel. A mez negyedmillió forintért kelt el. A találkozó előtt a kezdőrúgást dr. Horváth Zsolt végezte el, akit nagy taps fogadott a lelátóról.
 
A Loki előtt adódott a meccs első lehetősége, az 1. percben Ferenczi a bal szélről adott középre Szuknak, aki rosszul találta el a labdát, így odalett a ziccer. A 4. percben az MTK is veszélyeztetett Kolomec beadását Torghelle pörgette kapu mellé. Több veszélyes támadást is vezettünk a bal szélen, de a befejezések nem voltak pontosak. A 22. percben nagy helyzet maradt ki, Holman egy szép csel után akarta átívelni a labdát Petkovics felett, ám a kapus fogta a lövést. A 30. percben Ferenczi beadását Jovanovic nem sokkal fejelte a kapu felé. Két perccel később a meccs eddigi legnagyobb lehetősége maradt ki, Könyves éles szögből lőtt, ám a labda pár centivel a bal kapufa mellett hagyta el a pályát. A 44. percben Osváth kapásból lőtt 20 méterről, Petkovics nagyot védve mentett szögletre.
 
A második félidő első tíz perce nem hozott komolyabb ziccert, mind a két fél próbált helyzeteket kialakítani, de óvatosan játszottak a csapatok. A 60. percben Szuk a jobb szélről laposan lőtt középre, ahol Holman érkezett, ám nem találta el a labdát. Két perccel később cserélt Leonel Pontes, Szuk helyett Handzic érkezett. Próbáltuk folyamatos nyomás alatt tartani az MTK-t, de a fővárosiak kontráiban is rendre ott volt a veszély. A 70. percben Handzic 16 méterről tekert, a labda pár centivel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Két perccel később Könyves lőtt éles szögből, Petkovics azonban védeni tudott. Felpörgött a játékunk az összecsapás utolsó 20 percére, előbb Handzic, majd Osváth is betalálhatott volna, de mind a kétszer odalett a lehetőség. A 78. percben Jovanovic helyett Mengolo érkezett, aki most először lépett pályára NB I-es mérkőzésen. A 82. percben újabb támadót hozott be vezetőedzőnk, Holmant Feltscher váltotta. A 85. percben szögletet végeztünk el, a jól érkező Brkovics a kapufára fejelte a labdát.
 
A második félidőben sokat tett együttesünk a három pont megszerzéséért, de a mai napon sajnos nem jött össze a győzelem.

Kezdőcsapat

DVSC
Danilovics
Osváth
Szatmári Cs.
Brkovics
Ferenczi
Jovanovic
Filip
Tőzsér
Holman
Szuk
Könyves
Verpecz
Mészáros N.
Barna
Mengolo
Feltscher
Szekulics
Handzic
MTK
Petkovics
Baki
Poór
Grgic
Vadnai
Vass Á.
Kolomojec
Kanta
Borbély
Vogyicska
Torghelle
Groppioni
Martínez
Vukmir
Okuka
Katona
Varga Sz.
Nikházi

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
40. Vogyicska lecserélve
40. Nikházi becserélve
2. félidő
59. Baki sárga lap
60. Osváth sárga lap
62. Szuk lecserélve
62. Handzic becserélve
78. Jovanovic lecserélve
78. Mengolo becserélve
78. Borbély lecserélve
78. Katona becserélve
82. Holman lecserélve
82. Feltscher becserélve
86. Baki lecserélve
86. Okuka becserélve
90. + 1. Okuka sárga lap