Magyar Kupa  elődöntő, visszavágó - 2019-04-23 20:00

DVSC
0-3
MOL Vidi FC
(0-0)
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 3400 néző
Játékvezetők: Iványi ( Ring , Tóth II )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
Rendkívül fontos mérkőzés előtt állt a DVSC labdarúgócsapata, amely kedden 20 órakor a MOL Vidi FC-t fogadta a Nagyerdei Stadionban a Magyar Kupa elődöntőjének második meccsén. A párharc első találkozója 1-0-s székesfehérvári sikert hozott, így teljesen nyílt maradt a továbbjutás kérdése.
 
A találkozó gyászszünettel indult a 63 éves korában elhunyt Szabó András emlékére, aki a DMVSC egykori kitűnő labdarúgója volt. Emlékét megőrizzük.
 
Kiváló iramban indult kilencvenperces útjára a labda, a Loki letámadta ellenfelét, de az első tíz percben nem alakult ki komoly lehetőség. A 12. percben egy jobbról érkező szöglet után Stopira fejelt a bal kapufa mellé. A 15. percben egy védelmi hiba után Kovács lőtt egy az egyben 15 méterről, de Kosicky hatalmasat védett. A 28. percben Bódi beadása pattant ki egy védőről épp Csősz elé, aki 14 méterről lőtt, de Kovácsik leért a bal alsóba. A 31. percben Bódi végzett el szabadrúgást 18 méterre a kaputól, de lövése az oldalhálót találta el. Hat perccel később Stopira távoli bombája nem talált kaput. A 44. percben újabb nagy lehetőség maradt ki, Tőzsér 25 méteres szabadrúgása kevéssel ment el a jobb kapufa mellett. A hosszabbításban Bódi szöglete után Kinyik fejelt közelről a kapu mellé.
 
A 48. percben Futács szöglet utáni fejese nem ért célba. Az 50. percben újabb szabadrúgást lőhettünk, Tőzsér bombája azonban a kapu felett hagyta el a pályát. Kiváló hangulat uralkodott a Nagyerdei Stadionban, ahol a szurkolók végig remekül buzdították a csapatot. A második játékrész elején beszorítottuk a Vidit, és sorban lőttük a szögleteket. A 63. percben kettőt cserélt Herczeg András, Varga Kevin helyett Szécsi Márk, míg Zsóri Dániel helyett Takács Tamás érkezett. Egy percre rá Tőzsér szabadrúgása után alakult ki nagy kavarodás a fehérvári tizenhatoson belül, majd egy védőről szögletre pattant a labda. A 64. percben Kinyik vágott le hatalmas sprintet, majd passzolt Tőzsérnek, aki jobbal 16 méterről kevéssel a kapu fölé bombázott. A 66. percben szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Vidi, egy eladott labda után Futács 18 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. A bekapott találat után sem adtuk fel, a 70. percben Csősz lapos lövése ment el alig a jobb kapufa mellett. A 72. percben megduplázta előnyét a székesfehérvári együttes, egy szöglet után Kosicky keze alatt pattant a hálóba a labda. A 75. percben utolsó cserelehetőségét is kihasználta vezetőedzőnk, Bódi Ádám helyett Damásdi Alex érkezett. A 82. percben Takács szépített közelről, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 90. percben Damásdi tekerése volt pontatlan. A 91. percben Kosicky szabálytalankodott Scsepoviccsal szemben a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Huszti nem hibázott, és a jobb alsóba gurított.
 
Csapatunk tehát hatalmasat küzdött a párharc visszavágóján is, de sajnos nem volt elég, a Vidi 4-0-s összesítéssel bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

Kezdőcsapat

DVSC
Kosicky
Kusnyír
Kinyik
Pávkovics
Ferenczi
Bódi
Csősz
Tőzsér
Haris
Varga K.
Zsóri
Nagy S.
Szatmári Cs.
Barna
Damásdi
Jovanovic
Takács T.
Szécsi M.
MOL Vidi FC
Kovácsik
Nego
Elek
Stopira
Tamás K.
Pátkai
A. Hadzic
Nikolov
Kovács I.
Milanov
Futács
Tujvel
M. Scsepovics
E. Hadzic
Huszti
Hodzic
Mocsi
Berecz

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
41. Stopira sárga lap
2. félidő
47. Kinyik sárga lap
56. Nikolov sárga lap
57. Milanov sárga lap
63. Varga K. lecserélve
63. Szécsi M. becserélve
63. Zsóri lecserélve
63. Takács T. becserélve
66. Futács gól
69. Milanov lecserélve
69. Huszti becserélve
72. Elek gól
73. Tamás K. sárga lap
73. Bódi sárga lap
75. Bódi lecserélve
75. Damásdi becserélve
82. Kovácsik sárga lap
89. Kovács I. lecserélve
89. M. Scsepovics becserélve
90. + 1. Kosicky sárga lap
90. + 2. Huszti gól tizenegyesből