OTP Bank Liga  2. forduló - 2019-08-11 18:00

DVSC
4-1
Kisvárda
(2-1)
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 4540 néző
Játékvezetők: Andó-Szabó ( Buzás , Szert )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
Vasárnap a Kisvárda ellen a Nagyerdei Stadionban kezdtük meg bajnoki szereplésünket az OTP Bank Liga 2019/2020-as szezonjában. Az 1. forduló már a múlt hétvégén lezajlott, ám csapatunk Ferencváros elleni találkozóját – a fővárosi klub kérésére – elhalasztották.
 
Klubunk hivatalos honlapja, a DVSC.hu által a szurkolókhoz intézett körkérdés alapján az elmúlt szezon legjobb debreceni játékosa Nagy Sándor lett. A jól megérdemelt díjat az egykori nagyszerű hálóőr, Horváth Béla adta át kapusunknak, akinek szívből gratulálunk!
 
Hatalmas hőségben indult kilencvenperces útjára a labda. A 4. percben ellenfelünk előtt adódott az összecsapás első lehetősége, Gosztonyi egy az egyben vihette Nagy Sándorra a labdát, ám Pávkovics Bence nagy sprintjének, valamint kapusunk védésének köszönhetően oda lett a helyzet. Folyamatosan a Kisvárda térfelén tartottuk a labdát, próbáltunk odaférkőzni a kapuja elé. A nyomásnak meg is lett az eredménye, a 13. percben Szatmári Csaba révén megszereztük a vezetést, védőnk a Ferenczi kapáslövése utáni kavarodást követően talált közelről a hálóba. A 21. percben megduplázhattuk volna előnyünket, de Varga Kevin remek szöglete után Haruna Garba 8 méteres, bombaerős fejesét kiütötte Minca. Négy perccel később viszont már kettővel mentünk, Varga Kevin 20 méterről hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe szabadrúgásból. Második találatunk után egyből, szinte a semmiből szépített a Kisvárda, Grozav 7 méterről lőtt Nagy Sándor kapujába. A 32. percben egy gyors kontra után Garba passzolt Varga Kevinhez, akinek 10 méteres lövését Minca szögletre ütötte, de Andó-Szabó játékvezető kirúgást ítélt. A 41. percben Tőzsér távoli szabadrúgását a kisvárdai kapus csak kiütni tudta a léc alól.  Az első félidő hajrájában Nagy Sándornak két közeli próbálkozásnál is bravúrt kellett bemutatnia.
 
A 49. percben Kusnyír pazar labdaszerzése után Garba passzolt Trujicshoz, aki bal szélről a kapu mellé lőtt. Egy perccel később Kovácsréti távoli lövését fogta könnyen Nagy. Az 58. percben letámadtuk a Kisvárdát, amely meg is zavarta ellenfelünket, egy eladott labda után Varga Kevin szélről lőhetett üres kapura, de a labda az oldalhálót találta el. Egy percre rá cserélt vezetőedzőnk, Zsóri Dánielt Szécsi Márk váltotta. A 63. percben újabb gólt szerzett a DVSC, Szécsi laposan, jobbról bepasszolt labdáját Haruna Garba védhetetlenül lőtte a rövid sarokba. A harmadik gólunk után még felszabadultabban játszott a csapatunk, sokszor szép megoldásokat választva. A 79. percben Trujics szép szóló után lőtt Mincába. A 79. percben ismét változtatott Herczeg András, Nikola Trujics helyett Csősz Richárd állt be. Egy perccel később egy közeli fejest Nagy Sándor ütött ki szépen a bal alsóból. A 86. percben egy közeli kisvárdai fejes csattant a lécen. Az utolsó percekre egyik gólszerzőnk, Haruna Garba helyett Tunde Adeniji is beállt. A 94. percben megszerezte csapatunk negyedik gólját is, egy szöglet után Pávkovics Bence talált a kapuba.
 
A DVSC tehát jól futballozott, nagyot küzdött ma, melynek köszönhetően Szatmári Csaba, Varga Kevin, Haruna Garba és Pávkovics Bence góljával teljesen megérdemelt, magabiztos, 4-1-es sikert aratott a Kisvárda elleni szezonnyitón. Csak így tovább!

Kezdőcsapat

DVSC
Nagy S.
Kusnyír
Szatmári Cs.
Pávkovics
Ferenczi
Varga K.
Haris
Tőzsér
Trujic
Garba
Zsóri
Kosicky
Kinyik
Barna
Györgyi
Csősz
Adeniji
Szécsi M.
Kisvárda
Minca
Melnyik
Beriosz
Kravcsenko
Protics
Cukalász
Lucas
Kovácsréti
Seco
Gosztonyi
Grozav
Zöldesi
Rubus
Karaszjuk
Sassá
Ene
Hej
Tischler

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
8. Garba sárga lap
12. Melnyik sárga lap
13. Szatmári Cs. gól
25. Varga K. gól
28. Grozav gól
29. Kovácsréti sárga lap
40. Lucas sárga lap
2. félidő
56. Ferenczi sárga lap
59. Zsóri lecserélve
59. Szécsi M. becserélve
62. Garba gól
63. Gosztonyi lecserélve
63. Tischler becserélve
66. Cukalász sárga lap
70. Seco lecserélve
70. Sassá becserélve
76. Cukalász lecserélve
76. Karaszjuk becserélve
79. Trujic lecserélve
79. Csősz becserélve
84. Protics sárga lap
88. Garba lecserélve
88. Adeniji becserélve
90. + 4. Pávkovics gól