Európa-liga  1. selejtezőforduló - 2019-07-11 19:00

DVSC
3-0
FK Kukësi
(0-0)
Helyszín: Nagyerdei Stadion , 10250 néző
Játékvezetők: Gishamer ( Riedel , Sabanovic - osztrákok )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
A DVSC labdarúgócsapata csütörtök este megkezdte szereplését az Európa-ligában. A Loki az 1. selejtezőforduló első meccsén az albán kupagyőztes FK Kukësit fogadta a Nagyerdei Stadionban 19 órától.
 
A ma születésnapját ünneplő vezetőedzőnk, Herczeg András Bódi Ádámra sérülés miatt nem számíthatott, ugyanakkor a kezdőcsapatban kapott helyet egyik új igazolásunk, Nikola Trujics.
 
Kiváló hangulat uralkodott a Nagyerdei Stadionban, ahol több mint tízezer szurkoló buzdította a Lokit. Az 5. percig kellett várni az első lövésünkre, Tőzsér Dániel 25 méteres szabadrúgása ment el a kapu felett. Egy percre rá ellenfelünk is próbálkozott, de a távoli lövés teljesen veszélytelen volt. Jól kezdtünk, a 8. percben kis kavarodás után Trujics tizenhatoson belülről leadott próbálkozása pattant ki egy albán védőről, majd nem sokkal később szép összjáték után Szécsi nem talált kaput. A 20. percben Rumbullaku a tizenhatos sarkától lőtt kapu felé. Négy perccel később majdnem megszerezte a vezetést a Kukësi, de a 16 méteres lövés a bal kapufáról pattant ki. A 33. percben Ferenczi 20 méteres bombáját csak kiöklözni tudta ellenfelünk kapusa. A 41. percben Szécsi támadta meg a kapust a tizenhatoson belül, majd egy vendég védő ellökte, ám az osztrák játékvezető – akinek egyébként ez volt az első európai kupamérkőzése – nem ítélt büntetőt. Az első félidő hajrájában egy távoli lövésnél Nagy Sándornak kellett bemutatnia egy újabb védést, majd az ellentámadásból Ferenczi 8 méterről tekert a jobb kapufa fölé.
 
Az 50. percben Tőzsér végzett el szabadrúgást 16 méterre a kaputól, de a lapos lövés egy védőről szögletre pattant. Az 52. percben cserélt vezetőedzőnk, Takács Tamást másik új igazolásunk, Haruna Garba váltotta. Mindössze két percet volt pályán a nigériai támadó, máris megszerezte a vezetést a Lokinak: egy gyorsan elvégzett szöglet után közelről lőtt a Kukësi kapujába. Felpörgött a játékunk, sorban dolgoztuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de a befejezésekbe hiba csúszott. A 74. percben kisebb veszély alakult ki a kapunk előtt, de Rama lapos lövését szépen védte Nagy Sándor.  A 77. percben megduplázta előnyét a Loki! Trujics indult meg a bal szélen, majd adott a középen teljesen üresen érkező Varga Kevinnek, aki közelről nagy erővel bombázott a hálóba. Mindössze hat perc telt el, Varga Kevin újabb gólt szerzett, középpályásunk 15 méterről gyönyörűen, védhetetlenül lőtte ki a jobb alsó sarkot. A hajrában kettős cserét hajtottunk végre, Nikola Trujics helyett Csősz Richárd, míg Kusnyír Erik helyett Kinyik Ákos érkezett. Nem sok hiányzott Varga Kevinnek a mesterhármashoz, de a szöglet utáni löketét fogta Frasheri.
 
A Loki tehát Varga Kevin duplájával és Haruna Garba góljával 3-0-s sikert aratott az FK Kukësi ellen, így háromgólos előnnyel várhatja a jövő csütörtökön, Albániában rendezendő visszavágót.

Kezdőcsapat

DVSC
Nagy S.
Kusnyír
Szatmári Cs.
Pávkovics
Ferenczi
Szécsi M.
Haris
Tőzsér
Varga K.
Takács T.
Trujic
Kosicky
Barna
Kinyik
Damásdi
Csősz
Zsóri
Garba
FK Kukësi
Frasheri
Kitanovski
Cuculi
Teqja
Rumbullaku
Limaj
Ethemi
Musolli
Rroca
Shkurtaj
Rama
Avdyli
Musta
Cyrbja
Lulaj
Cema
Malikji

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
38. Cuculi sárga lap
2. félidő
52. Takács T. lecserélve
52. Garba becserélve
54. Garba gól
67. Limaj sárga lap
72. Ethemi lecserélve
72. Cyrbja becserélve
73. Musolli sárga lap
75. Teqja sárga lap
76. Rroca lecserélve
76. Musta becserélve
77. Varga K. gól
83. Varga K. gól
88. Trujic lecserélve
88. Csősz becserélve
89. Kusnyír lecserélve
89. Kinyik becserélve
90. + 1. Kitanovski sárga lap