Magyar Kupa  8. forduló - 2019-12-11 12:00

Dorogi FC
1-1
DVSC
(1-0, 0-0, 0-0, Tizenegyesekkel: 5-4)
Helyszín: Dorog , 300 néző
Játékvezetők: Radványi ( Szert , Punyi )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
Szerdán délben kezdődött Dorogon az egy héttel korábbról a pálya használhatatlansága miatt elhalasztott Magyar Kupa-mérkőzés a 16 közé jutásért.

Ezúttal kellemes, napsütéses időben, immár gondozott, de kissé mély talajú pályán az első 20 perc két célt tévesztett hazai lövést és Trujicsék által két kihagyott, veszélyesebb közeli helyzetet hozott. A szerb támadó Bereczki beadását helyezte a jobb kapufa mellé hat méterről. A 25. percben Kundrák lapos, 25 méteres lövését Borsos szögletre tolta vetődve, majd Kuti szögletét lehúzta. A 39. percben bal oldali debreceni támadás végén Bereczki labdája már a kapuson is túljutott, de Adeniji a kapu torkából, öt méterről kisodródva mellé lőtt, majd Barna Sz. ugyancsak öt méterről fölé fejelt. Két óriási gólhelyzet volt! A 44. percben egy védő balról hazagurított labdáját a majdnem elcsúszó kapus az utolsó pillanatban rúgta el Kundrák elől. A kihagyott vendéghelyzetek megbosszulták magukat és váratlanul vezetést szereztek a házigazdák. A 45. percben Csillag passzolt Kitl-höz, akinek nagy erejű lövése a védők közül kilépő Csillag elé pattant, s a középpályás 10 méterről a háló jobb oldalába csavart. 1-0.

A második félidő elején aktívabban kezdtek a dorogiak, Kosickynek kétszer is volt védeni valója. Előnyüket védendő a test-test elleni párharcokban is egyre keményebbé váltak az NB II. 10. helyén álló házigazdák. Egyikük nagy igyekezetében az ideiglenes csapatkapitányt, Kinyiket talpalta le. Herczeg András Garba, Varga Kevin és később Pintér beállításával igyekezett frissíteni a Loki támadó játékát. A 64. percben Lencsés a 16-oson belül lerántotta Garbát, de Radványi játékvezető sípja néma maradt. Három perccel később a kiugratott Pintér lövése kerülte el a bal kapufát. A Dorog mindent megtett vezetése megőrzése érdekében, foggal körömmel védekezett, és olykor kontrákkal is próbálkozott. Egyre nőtt a DVSC nyomása, de Pávkovics visszagurításából Kundrák öt méterről magasan fölé lőtt. Majd Trujicsról pattant a labda hat méterről a kapushoz. A házigazdák nem voltak megilletődve, ha kellett cipőfűzéssel, sportszár húzogatással, a bedobások és a szögletek lassú elvégzésével húzták az időt, szorványos támadásaik alkalmával igyekeztek széttördelni a játékot. A dorogiak edzője a gólszerző Csillagot Földivel váltotta fel, majd az egykor Debrecenben is megfordult Sitkut küldte be. A 84. perben Varga K. középről leadott 12 méteres lövése nyomán vágódott szögletre a labda, majd ismét Varga becsavart szabadrúgását öklözte szögletre Borsos, aki utána időhúzásért sárgalapot kapott. A 87. percben végre góllá érett a debreceni mezőnyfölény, Garba futotta le a védőket a jobb szélen, éles beadását Kinyik három lépésről pofozta a hálóba. A nehéz talajon nagyiramú játék folyt, amely 90 perc alatt nem hozott döntést. Következett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A hosszabbítást is aktívabban kezdték a dorogiak, két kapura lövéssel. Egyszer Kitl a 16-os vonaláról ballal épphogy a jobb sarok mellé csavarta a labdát. Óriási helyzet volt! A házigazdák kapujára balról becsavart két szöglet jelentett veszélyt. A vendégek fölényre törekedtek, a vendéglátók kontrákban bíztak. A 102. percben a középen felfutó Garba indította maga előtt Trujicsot, akin Lénárt a 16-oson belül hátulról nagyot taszítva a földre juttatott. A játékvezető nem látott okot a büntetőre. Az egyre mélyülő talajon pontatlan, csapkodó játék alakult ki mindkét oldalon. A 119. percben a jobb oldalon kitörő Garbát Lencsés mezénél fogva lerántotta, és a második sárga lappal együtt járó pirossal kiállították. A hosszabbítás hosszabbításában Varga által becsavart szögletet Borsos kiütötte, s az eredmény nem változott. Következetek a tizenegyesrúgások.

A debreceni büntetők közül az első kettőt Csősz és Haris értékesítette, a harmadikat Trujics kihagyta úgy, hogy gyengén a vetődő kapus ölébe gurította a labdát. A negyedik és ötödik büntetőt Pávkovics és Varga belőtte, de mivel a dorogiak egyszer sem hibáztak, továbbjutottak a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe, ahol az NB III-as III. Kerületi TVE lesz az ellenfelük.

Kezdőcsapat

Dorogi FC
Borsos
Beke
Lencsés
Lénárt
Kitl
Albert
Mészáros Á.
Nagyházi
Csillag
Barna
Vígh Á,
Takács
Földi
Girsik
Sitku
DVSC
Kosicky
Kuti
Pávkovics
Kinyik
Barna
Bereczki
Csősz
Kusnyír
Kundrák
Adeniji
Trujic
Varga K.
Haris
Pintér
Garba

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
13. Lénárt sárga lap
45. + 1. Csillag gól
2. félidő
53. Nagyházi sárga lap
58. Bereczki lecserélve
58. Varga K. becserélve
58. Adeniji lecserélve
58. Garba becserélve
66. Kusnyír lecserélve
66. Pintér becserélve
68. Vígh Á, sárga lap
70. Barna lecserélve
70. Girsik becserélve
70. Mészáros Á. sárga lap
75. Barna sárga lap
79. Csillag lecserélve
79. Földi becserélve
83. Vígh Á, lecserélve
83. Sitku becserélve
87. Borsos sárga lap
87. Kinyik gól
2x15 perc hosszabbítás, 2. félidő
115. Kundrák lecserélve
115. Haris becserélve
119. Lencsés piros lap
120. Nagyházi lecserélve
120. Takács becserélve