OTP Bank Liga  19. forduló - 2017-12-09 16:00

Diósgyőr
3-2
DVSC
(2-1)
Helyszín: Mezőkövesd , 1655 néző
Játékvezetők: Bognár ( Buzás , Kóbor )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
Az idei utolsó mérkőzését a DVTK ellen vívta a DVSC. A Mezőkövesden rendezett keleti rangadót a Loki már biztos őszi harmadikként várta, ami - a kezdeti nehézségek után - egy kiváló helyezés. A mieink mindenképpen győztesen szerették volna zárni az őszi szezont, de sajnos nem alakult jól számunkra a mérkőzés... 

Nagy Sándor – aki az eddigi összes NB I-es mérkőzést végig védte – sérülés miatt ezúttal nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, helyére Novota János került, aki pályafutása első magyar élvonalbeli meccsén őrizte a kaput, ugyanakkor az eddigi három Magyar Kupa-találkozón az ő nevével kezdődött az összeállítás. 

A 11. percben megszerezte a vezetést a hazai alakulat: egy bal oldali bedobás után a 16-oson belül pattogó labda Ugrai elé került, aki kapásból a kapuba lőtt. Hat perccel később növelte előnyét a DVTK, ezúttal egy szabadrúgást Karan csúsztatott hét méterről a bal alsóba. A gyorsan szerzett két gól fellelkesítette a borsodiakat, akik nagy elánnal futballoztak, helyzeteik is voltak, mi pedig kontrázni próbáltunk. Éppen egy ilyen gyors ellentámadás végén harcoltunk ki egy szögletet, amit Tőzsér Dániel szépen csavart a kapu elé, Takács Tamás lábáról pedig a hálóba került a labda. Szépített tehát a Loki, és ezzel sikerült megfékezni a Diósgyőr lendületét. Sajnos azonban nehéz helyzetbe került csapatunk, ugyanis a félidő lefújása után összeszólalkozott Ugrai és Jovanovic, játékosunk meglökte a DVTK futballistáját, emiatt a játékvezető kiállította. 

Emberhátrányban kezdte tehát a második játékrészt a Loki. Herczeg András próbálta stabilizálni a csapatot, és Varga Kevin helyére Ioan Filip érkezett, akinek majdnem sikerült egyenlítenie, de a Bóditól kapott labdát a bal kapufa mellé lőtte. Nem tűnt úgy, mintha eggyel kevesebben lennénk, bátran felvállaltuk a támadásokat, helyzeteket dolgoztunk ki, sorra rúgtuk a szögleteket. A hazaiak is meg-megvillantak időnként, a 64. percben például Karan lövése alig ment mellé, majd Ugrai löketét védte Novota. A 74. percben óriási egyenlítési lehetőség adódott a Loki előtt, Ferenczi lövése azonban a jobb kapufáról pattant vissza. Kár volt érte, mert utána egy kontra végén növelte előnyét a Diósgyőr. Ekkor sem adtuk fel, támadtunk tovább, Ferenczi ismét hatalmas helyzetbe került, ezúttal Antal védett, majd büntetőt harcoltunk ki, amit Tőzsér Dániel magabiztosan értékesített! Ezután beszorítottuk a borsodiakat, újabb helyzeteket dolgoztunk ki, de egyenlíteni már nem sikerült. Mindent elmond, hogy a Diósgyőr az utolsó tíz percben már nagyon húzta az időt. Hatalmas küzdelemben maradt alul csapatunk. A végén Ferenczit is kiállította a játékvezető második sárga lap után.

Kezdőcsapat

Diósgyőr
Antal
Nagy T.
Lipták
Karan
Tamás
Vela
Busai
Kocsis
Ugrai
Ioannidis
Bacsa
Bukrán
Óvári
Szarka
Tóth B.
Forgács
Nono
Eperjesi
DVSC
Novota
Bényei
Kinyik
Szatmári Cs.
Ferenczi
Bódi
Jovanovic
Tőzsér
Varga K.
Könyves
Takács T.
Szabados
Filip
Mészáros N.
Csősz
Sós
Mengolo
Nagy K.

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
11. Ugrai gól
17. Karan gól
36. Takács T. gól
45. + 1. Jovanovic piros lap
45. + 1. Ugrai sárga lap
2. félidő
46. Varga K. lecserélve
46. Filip becserélve
54. Vela sárga lap
54. Könyves sárga lap
55. Kinyik sárga lap
71. Takács T. lecserélve
71. Mengolo becserélve
73. Kocsis sárga lap
75. Ioannidis lecserélve
75. Szarka becserélve
76. Vela gól
82. Tőzsér gól tizenegyesből
87. Bényei lecserélve
87. Sós becserélve
87. Szatmári Cs. sárga lap
89. Busai lecserélve
89. Eperjesi becserélve
90. + 5. Ugrai lecserélve
90. + 5. Tóth B. becserélve
90. + 6. Ferenczi piros lap