19

Zsóri Dániel

csatár

magyar
 • Szül.: 2000.10.14., Nagyvárad
  Magasság: 183 cm
  Súly: 63 kg
 • Mérkőzések az NB I-ben:  9
 • Gólok az NB I-ben: 1
 • Mérkőzések a DVSC-ben:  9
 • Gólok a DVSC-ben:  1
 • Utolsó játszott mérkőzés:
  DVSC - Haladás (2019-04-20)
Nagyváradon született, de egy Arad melletti kis faluban, Simonyifalván cseperedett fel. Már pici gyerekként is a labda érdekelte, mindenképp focizni szeretett volna. Folyton ott téblábolt a községi futballpályán, a nagyobb fiúkkal passzolgatott, szinte hozzánőtt a labda. Szülei gazdálkodók, van a határban egy kis tanyájuk is, állatokat tartanak, szóval innen, ebből a falusias környezetből került el Dani 2010-ben Békéscsabára egy szép futballkarrier reményében. Öt éven keresztül pallérozódott a Viharsarokban, amikor egy meccsen felfigyeltek rá a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakemberei. Éppen kéztörésből gyógyult, gipszben volt a keze, de titokban levágta a gipszet, csak hogy elmehessen a Lokihoz a próbajátékra. A DLA-nál Sándor Csabával kezdett el dolgozni, irányítása alatt nagyon sokat tanult, technikailag, taktikailag sokat fejlődött.

Debrecenben is az ifik között és az NB III-as csapatban ontani kezdte a gólokat, a 2019-es téli felkészüléskor pedig már a nagyok között is helyet kapott.

És akkor jött az a bizonyos NB I-es bemutatkozás, amire nagyon sokáig emlékezni fognak a futballszerető emberek. Dani 2019. február 16-án a Ferencváros ellen, a Nagyerdei Stadionban, a 81. percben lépett pályára életében először az élvonalbeli bajnokságban. A Loki akkor 1-0-s hátrányban volt, majd két percre rá Tőzsér 11-esével egyenlített a csapat. Már a hosszabbításban járt a meccs, amikor érkezett Zsóri Dániel felé a labda, ő pedig ollózva a hálóba vágta azt. Hetekig vele volt tele a média, hiszen egy 18 éves tehetség élete első NB I-es mérkőzésén ilyen találatot szerezve segítette győzelemhez csapatát, ráadásul egy jóval esélyesebbnek vélt ellenféllel szemben.

Az ollózós gól amúgy nem a véletlen műve, nem légből kapott, improvizált mutatvány volt, ugyanis gyerekkora óta gyakorolja.


Statisztika

  OTP Bank Liga
2018-2019
Magyar Kupa
2018-2019
Mérkőzések száma 96
Gól száma 11
Kezdő 14
Becserélve 82
Lecserélve 13
Sárga lap 32
Kiállítva 00
Játékidő (perc) 216339

Kapcsolódó hírek