FŐOLDAL»ARCHÍV HÍREK
»Óriási küzdelem volt, de az ezüst jutott

Óriási küzdelem volt, de az ezüst jutott

2007-05-09 21:10

Büntetőkkel maradt alul a DVSC-TEVA csapata a Magyar Kupa döntőjében. Csak Sidibe értékesítette a 11-est.


Már koradélután lépten-nyomon Loki-sálakkal feldíszített autók szelték át az M3-as autópályát, amelyik pihenőhelynél vagy benzinkútnál megállt az ember, azonnal talpig piros-fehérbe öltözött szurkolók vették körül. Óriási volt az érdeklődés a DVSC-Honvéd Magyar Kupa-mérkőzés iránt, elővételben csaknem háromezer jegy kelt el Debrecenben. Már a meccs előtt egy órával elkezdtek szállingózni a hajdúságiak, míg a Honvéd-szektor ekkor még kongott az ürességtől. A Berkenye-Kóka Sport TV Kupa döntője javában zajlott, olyan neveket fedezhettünk fel a két csapat összeállításában, mint Plókai Attila, aki egykor Debrecenben is futballozott, vagy Füle Antal, a Vác korábbi remek labdarúgója. A két csapat nem tudott dűlőre jutni a rendes játékidő alatt, így büntetők következtek, amely a Kóka sikerével ért véget. Addigra befutottak a különvonattal, valamint a rendőri kíséret mellett buszokkal, autókkal érkező drukkereink, akik csodálatos hangulatot teremtettek a stadionban. Itt pár napja fájdalmas vereséget szenvedett csapatunk az Újpesttől, ám tavaly kupamérkőzésen győzni tudott együttesünk ezen a pályán, idén pedig döntetlent értünk el.
Három a magyar igazság! Ezt a transzparenst feszítették ki a DVSC szurkolói, jelezve, hogy 1999 és 2001 után ismét kupagyőzelmet ünnepelnének. Fergeteges hangulatban kezdődött a találkozó. Sokakat meglepetésként ért, hogy a DVSC összeállítása nem a kupameccseket végigvédő Csernyánszki Norbert, hanem Balogh János nevével kezdődött. Nem sérülés jött közbe, mindössze arról van szó, hogy szakvezetőnk úgy döntött, ezúttal a Loki 12-esének szavaz bizalmat.
Honvéd-fölénnyel kezdődött a találkozó, Ivancsics már a 4. percben vezetést szerezhetett volna. Gyorsan összeszedtük magunkat, kiegyenlítetté vált a játék, de elég volt egy kis figyelmetlenség és máris helyzetbe került a Kispest. Hercegfalvi közeli lövését Balogh kiütötte, majd Abraham fejesénél ismét védenie kellett kapusunknak. Az ellenfél nagyon jól megszervezte a védelmet és ennek ellenszerét nem találta együttesünk. Hiába jutottunk el a kapu közelébe, egy kispesti láb mindig beleért a labdába, vagy egyszerűen szerelték játékosainkat, majd gyorsan megindultak és épp egy ilyen kontrából meg is szerezték a vezetést a mérkőzés 28. percében: Ivancsics Gellértet teljesen egyedül hagyták védőink, a középpályás így tiszta helyzetben, a balösszekötő helyéről a hosszúba rúgott. Pomper és Szmiljanics jól semlegesítette két csatárunkat, Sidibét és Tchanát, akiket emiatt nehéz volt megjátszani. Supka Attila csapata közben újabb gólt szerzett, amelyet azonban les előzött meg. A 39. percben Dzsudzsák távolról próbálkozott, hosszú idő óta ez volt az első kapura tartó lövésünk. Az utolsó öt percben sorra rúgtuk a szögleteket, de a várt egyenlítés nem jött össze.
Kettős cserét hajtott végre szakvezetőnk a szünetben: Bernáth helyett Bíró, Tulio helyett Sándor Tamás jött be, és innentől három védővel és öt középpályással futballoztunk tovább, ugyanis Leandro eggyel előrébb lépett. Nagy iramban kezdődött a második félidő, egy ideig egyenlő küzdelem folyt a pályán, majd egyre nagyobb fölénybe kerültünk. Ez a 70. percben érett góllá, amikor a csereként beállt Zsolnai Sidibe passzából a hálóba talált. Nem sok kellett, hogy visszaszerezze a vezetést a Honvéd, de előbb Balogh védett nagyot, majd Szabó Tibor lőtt a bal kapufa mellé. Nagy volt a küzdelem, hol a Loki, hol a Kispest játszott veszélyesen. Érett a hosszabbítás. Még a végén egy-egy rohamot indított a két csapat, majd következett a 2x15 perc hosszabbítás, amelynek első felében máris megszereztük a vezetést Sidibe tizenegyes góljával. A büntető előzményeként Pomper a 16-oson belül elhúzta Zsolnai lábát. A kispesti védő az esetért sárga lapot is kapott, ami már a második volt, tehát tíz emberrel folytatták a piros-feketék. A túloldalon azonban szintén befújt Bede egy büntetőt Koós ellen elkövetett szabálytalanság miatt. A 11-eshez Szabó Tibor készülődött, aki berúgta ugyan a labdát, de meg kellett ismételnie a büntetőt, ami viszont másodjára is bement. Jött a második 15 perc, ezúttal mi fogyatkoztunk meg, mivel Bíró Péter második sárgáját gyűjtötte be.
Volt itt tehát minden. Gólok, büntetők, tizenegyesek, jó hangulat, nagy küzdelem. Egyszerűen nem bírtak a csapatok egymással, a hosszabbítás sem hozott eredményt, tehát jöttek a büntetők, amelytől retteget minden lokista. Mint köztudott, nagyon rossz százalékban értékesítjük a 11-eseket, de miért nem szakadna meg ez a rossz sorozat éppen most? Ebben bíztunk.
A Honvéd kezdett: Ivancsis berúgta. Komlósi kihagyta.
Genito berúgta, Sidibe is.
Ndjodo kihagyta, Kiss Zoltán is, alaposan fölérúgta.
Szabó Tibor bevágta, Zsolnai sajnos a kapufára rúgta a labdát, így a tizenegyespárbajt elbuktuk, 2003 után ismét ezüstérem jutott csapatunknak.

Magyar Kupa-döntő
DVSC-TEVA – Bp. Honvéd 2-2 (0-1, 1-1, 2-1, 2-2 – tizenegyesekkel: 1-3)

Szusza-stadion, 7000 néző. Vezette: Bede (Tompos, Szalai)
DVSC: Balogh – Bernáth (Bíró P., 46.), Mészáros, Komlósi, Leandro – Kiss, Vukmir, Tulio (Sándor, 46.), Dzsudzsák – Sidibe, Tchana (Zsolnai, 62.)
Honvéd: Tóth I. – Schindler, Pomper, Szmiljanics, Vincze Z. – Dobos (Genito, 91.), Benjamin, Szabó T., Ivancsics – Hercegfalvi (Koós, 80.), Abraham (Ndjodo, 56.)
Gól: Ivancsics (28.), Zsolnai (70.), Sidibe (11-esből, 98.), Szabó T. (11-esből, 104.)
Sárga lap: Benjamin (21.), Szabó T. (30.), Vukmir (36.), Ivancsics (60.), Pomper (64.), Bíró (71.), Komlósi (112.), Sidibe (120.)
Kiállítva: Pomper (97.), Bíró (114.)


Aktuális hírek, események