FŐOLDAL»ARCHÍV HÍREK
»Az utolsó fordulóra maradt a döntés

Az utolsó fordulóra maradt a döntés

2010-05-19 21:57

A DVSC-TEVA gólnélküli döntetlent ért el a Győr ellen. A 74. perctől emberhátrányban futballoztunk.


A Videoton és az Újpest után újabb rangadónak mondható mérkőzés elé nézett a DVSC-TEVA csapata, amely ezúttal a harmadik helyért harcoló Győrt fogadta. A találkozó előtt ünnepélyes pillanatnak lehettek szemtanúi a szurkolók, ugyanis minden bajnoki idény hazai záró mérkőzésén kerül sor a Zilahi-díj átadására, amelyet a szezon legjobb debreceni játékosa érdemel ki. A Loki legendás futballistájának nevét örökre megőrző vándordíjat ezúttal is Zilahi Zoltán öccse, Péter adta át Szilágyi Sándor cégvezető társaságában. A díj nyertese pedig nem más, mint Czvitkovics Péter, aki valóban kiváló szezont tudhat maga mögött. A középpályás nagyon sokat tett azért, hogy a csapat ilyen sikeresen szerepelt az elmúlt egy évben.
 
Bár ezúttal nem volt telt ház, így is sokan látogattak ki az Oláh Gábor utcai stadionba, és a hangulat az első perctől kezdve kiváló volt. A Loki neki is esett a Győrnek, ám a Rába-partiak nem hazudtolták meg önmagukat. Megbizonyosodhattunk róla, hogy nem véletlenül kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban. Nagyon jól megszervezték a védelmüket, egy drukker meg is jegyezte: „Képtelenség ezek mögé kerülni”. Játékosaink távoli lövésekkel is próbálkoztak, és egy ilyen alkalommal Czvitkovics bombája alig ment mellé. Rendkívül nagy volt a küzdelem, labdarúgóink csúsztak-másztak a vezetés megszerzése érdekében. A félidő legnagyobb helyzetét mégis a vendégek hagyták ki, Tarmo Kink lövésénél Laczkó Zsolt hatalmasat mentett.
 
A szünetben kiderült, hogy a Videoton 1-1-es döntetlent ért el az Újpest ellen, így már biztos volt: bárhogy is alakul a meccsünk, akkor is az élről várjuk az utolsó fordulót. A legrosszabb esetben is pontazonosság alakul ki, ám a több győzelem miatt az első helyen maradunk. A szurkolók azonban nem a legrosszabb esetre készültek fel. Ők győzelmet akartak ünnepelni, és erre készült csapatunk is. A Győr felhagyott a bunkerfutballal, és elkezdett támadni, így valamivel nagyobb terület jutott a Lokinak a támadásvezetésre. Helyzetekig is eljutottunk, a vendégek sokszor szabálytalan eszközökkel próbálták megakadályozni a debreceniek akcióit. Ennek ellenére a debreceniek fogyatkoztak meg, mivel Szakály Péter két perc alatt két sárga lapot gyűjtött be.
 
Innentől a zöld-fehérek nagyobb elánnal futballoztak, volt egy-két igazán veszélyes lövésük, de a mieink sem adták fel. A szurkolók hatalmas támogatást adtak a Feczesinéknek, ők pedig hajtottak, küzdöttek, ám hiába, nem sikerült betalálni.
 
A Loki egy pontot szerzett, így maradt az élen. Vasárnap, Kecskeméten eldőlhet.
 
Soproni Liga 29. forduló
DVSC-TEVA – Győri ETO FC 0-0
 
Debrecen, 7500 néző. Vezette: Vad II (Vámos, Farkas)
DVSC: Polekszics – Bodnár, Komlósi, Fodor, Laczkó – Szakály, Szélesi, Czvitkovics, Yannick (Dombi 72.)– Feczesin, Coulibaly
Győr: Sztevanovics – Babics, Djordjevics, Fehér, Szabó O. – Kink, Pilibaitis, Nicorec (Koltai 69.), Józsi, Tokody (Adilovics 79.) – Aleksidze
Sárga lap: Józsi (18.), Pilibaitis (39.), Djordjevics (63.), Nicorec (65.), Szakály (73.), Komlósi (76.)
Kiállítva: Szakály (74.), Józsi (91.)

Aktuális hírek, események