FŐOLDAL»ARCHÍV HÍREK
»A jövő reménységei: Urbin Péter

A jövő reménységei: Urbin Péter

2004-08-31 08:35

A Létavértes 20 éves támadója szeretne minél hamarabb a felnőtt csapatban szerepelni.


Urbin Péter (Doki) 1984. szeptember 17-én született Debrecenben. Hetedikes korában kezdett el futballozni.
- Nálunk az volt a szórakozás, hogy a haverokkal mindig fociztunk - emlékezett vissza Urbin. - Egy évig Tégláson játszottam az Olasz Focisuli keretein belül, majd Pajkos Jánosnak köszönhetően a DVSC ifi csapatába kerültem. Tőle kaptam a Doki becenevet is, de máig nem tudom, hogy miért.
Urbin Péter később tett egy kis kitérőt Újpesten, majd egy évvel később a Loki juniorcsapatába tért vissza, de fél évig már a felnőttcsapat keretének is tagja volt. A 20 éves csatár négyszer szerepelt az ifi válogatottban. Erre az idényre a célja, hogy bajnokságot nyerjenek a Létavértes színeiben, és természetesen szeretne minél több gólt rúgni.
- Mint minden debreceni fiatal labdarúgónak, nekem is az a célom, hogy egyszer bekerüljek a Loki felnőttcsapatába. Ez viszont elég nehéz lesz, mert véleményem szerint a DVSC történetének legerősebb és legprofibb csapata az idei, ami a junioroknak hátrányt jelent, mert nem férnek be a keretbe.
Urbin – aki egyébként a Budapesti Államigazgatási Főiskola levelező tagozatán másodéves - nagyon jól kezdte az idényt. A Létavértes színeiben rögtön az első tétmérkőzésen - az NBII-es Gyula ellen - ő rúgta a csapat első gólját, ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül esélytelenként mégis továbbjutott a csapat. Az NBIII-as bajnokságban is sikeres, hiszen a 2. fordulóban kétszer is betalált a Nyírkarász kapujába.
- Nagyon készültem erre az idényre. A felkészülés is hosszú volt: az átlagos négy hét most két hónapra húzódott ki, így bőven volt idő az alapozásra. Bízom benne, hogy tudom tartani ezt a jó formámat, szeretnék jól játszani és minél több gólt rúgni, hogy ezzel is segítsem a csapatot, hogy megnyerjük a bajnokságot.
A fiatal támadónak kicsit hiányérzete van, mivel barátai közül többen is Diósgyőrben szerepelnek.
- Nehéz nélkülük, hiányoznak nekem. Tisza és Máté osztálytársam is volt, sokat lógtunk együtt. Jövőre talán visszajönnek. Addig is szurkolok nekik, hogy minél jobban szerepeljenek a DVTK együttesében.
(KoSzi)

Aktuális hírek, események